COMUNICAT DE PRESA

Gabriel Croitoru si turneul "Vioara lui Enescu" 2019, la Sala Radio pe 4 octombrie

Turneul national Vioara lui Enescu revine in aceasta toamna pe 10 scene din Romania si vineri, 4 octombrie (19.00) violonistul Gabriel Croitoru si pianistul Horia Mihail fac un "popas" la Sala Radio.

Gabriel Croitoru, violonistul care are privilegiul de a canta pe vioara Guarneri del Gesu supranumita "Catedrala", pe care a cantat George Enescu (instrument pus la dispozitie si aflandu-se in patrimoniul Muzeului National "George Enescu") si pianistul Horia Mihail propun publicului un program ce cuprinde trei sonate emblematice pentru repertoriul pentru vioara si pian, semnate de Claude Debussy, Richard Strauss si César Franck.

Gabriel Croitoru : "Mesajul acestui turneu este clar si anume acela ca, indiferent de localitate, de numarul mic sau mare de ascultatori, de complexitatea lucrarilor cantate, muzica clasica ne aduna imprejurul ei cu aceeasi intensitate, indiferent ca suntem pe scena sau in sala, facand din noi niste suflete mai curate, mai deschise catre frumos si catre bine. Fata de momentul de debut al acestui demers cultural, anul 2012, remarc o clara diferenta. Publicul a devenit din ce in ce mai interesat de fenomenul artistic care se petrece sub ochii sai, pornind de la curiozitatea inerenta fata de nou, continuand cu placerea momentului si terminand cu dorinta de a reveni intr-o atmosfera nobila."