Comunicate de presă

COMUNICAT DE PRESA
Vioara lui George Enescu în centrul careului

Dupa ce au cântat în camine culturale friguroase, dupa ce au deschis sali în care nu mai intrase nimeni de luni de zile, dupa ce au calatorit prin sate rareori vizitate de artisti, violonistul Gabriel Croitoru, împreuna cu vioara care i-a apartinut lui George Enescu si pianistul Horia Mihail, împreuna cu o pianina electrica, au sustinut, pe 4 noiembrie, ultimul recital din Turneul Vioara lui George Enescu.

>> Citește


COMUNICAT DE PRESA
Turneul Vioara lui George Enescu, editia a II-a, a ajuns la final

Vioara lui George Enescu, Guarneri del Gesu, supranumita Catedrala, a ajuns aseara la Sala Radio, în ziua în care s-au împlinit 85 de ani de la înfiintarea Postului Public. Cei doi solisti concertisti ai Orchestrelor si Corurilor Radio, violonistul Gabriel Croitoru, acompaniat la pian de Horia Mihail, au concertat în cadrul celei de-a doua editii a Turneului national Vioara lui George Enescu, organizat de Radio România Cultural si Accendo.

>> Citește


COMUNICAT DE PRESA
Vioara lui George Enescu, pe scena Salii Radio, de ziua radioului

Au cântat în 5 sate si 2 orase din România, iar pe 1 noiembrie vor cânta la Sala Radio, în Bucuresti. Cei doi solisti concertisti ai Orchestrelor si Corurilor Radio, violonistul Gabriel Croitoru si pianistul Horia Mihail, protagonistii turneului Vioara lui George Enescu, vor sustine un concert special dedicat celor 85 de ani de istorie ai radioului public.

>> Citește


COMUNICAT DE PRESA
Turneul Vioara lui George Enescu a început în sate din judetele Botosani si Suceava

Cu pianul electric in bortbagaj, cu vioara (care are 283 de ani) în spate, violonistul Gabriel Croitoru si pianistul Horia Mihail au plecat, pentru a doua oara, sa cânte satenilor din România. A doua editie a turneului national „Vioara lui George Enescu”, initiat de Radio România Cultural si asociatia culturala Accendo, a debutat pe 22 septembrie în comuna în care s-a nascut compozitorul român si care îi poarta numele, locul în care a început si editia de anul trecut.

>> Citește


COMUNICAT DE PRESA
Vioara lui George Enescu din nou la drum prin satele și orașele României

Abia sosită din turneul Duelul Viorilor, vioara Guarneri del Gesu, datată 1730, ce i-a aparținut lui George Enescu, pleacă din nou la drum, de data aceasta nu pentru a fi auzită în marile săli de concert, ci în sate unde astfel de evenimente nu au loc în mod obișnuit, dar și într-o serie de orașe.

>> Citește