Presa / Audio

Turneul Vioara lui Enescu 2013

Dupa ce au cântat în camine culturale friguroase, dupa ce au deschis sali în care nu mai intrase nimeni de luni de zile, dupa ce au calatorit prin sate rareori vizitate de artisti, violonistul Gabriel Croitoru, împreuna cu vioara care i-a apartinut lui George Enescu si pianistul Horia Mihail, împreuna cu o pianina electrica, au sustinut, pe 4 noiembrie, ultimul recital din Turneul Vioara lui George Enescu.

"Final apoteotic", cum îl descria Gabriel Croitoru, pentru ca al 6-lea si ultimul sat în care au cântat a fost Balaceanca, iar scena a fost sala salii de sport din localitate. Artistii au cântat din mijlocul careului, iar spectatorii - copiii de la scolile din comuna - i-au aplaudat din tribune.

You need Flash player 9 to play this

Interviu live Radio Romania Cultural cu Gabriel Croitoru si Horia Mihail

 

You need Flash player 9 to play this

Vioara lui George Enescu in Rasinari si in Slimnic, doua localitati din judetul Sibiu

In Rasinari si in Slimnic, doua localitati din judetul Sibiu, a ajuns ieri turneul Vioara lui George Enescu. Dupa ce au cantat in 4 localitati din zona Moldovei, violonistul Gabriel Groitoru si pianistul Horia Mihail s-au intalnit ieri cu sateni ardeleni. Adina Dragomir cu un reportaj de la cele doua recitaluri de ieri.

 

You need Flash player 9 to play this

Vioara lui George Enescu in comuna Granicesti din Judetul Suceava

Cateva clase de copii au venit la Caminul Cultural din comuna Granicesti din Judetul Suceava. Al treilea concert al Turneului Vioara lui George Enescu a fost... ca o ora de educatie muzicala in care violonistul Gabriel Croitoru si pianistul Horia Mihail le-au facut cunostinta unor copii de 12, 13, 14 ani cu... muzica clasica. Putini au vazut o vioara sau un pian, niciunul nu a fost pana acum la un concert de muzica clasica, insa tuturor le-a placut. Cu un reportaj de la concert, Adina Dragomir.

You need Flash player 9 to play this

Gabriel Croitoru dupa primul concert in satul natal al lui Enescu

Cu pianul electric in bortbagaj, cu vioara (care are 280 de ani) in spate, pianistul Horia Mihail si violonistul Gabriel Croitoru au plecat pentru a doua oara sa cante satenilor din Romania. Cum altfel putea incepe un turneu in care personaj principal este vioara care i-a apartinut compozitorului roman, decat in comuna in care s-a nascut George Enescu? Si asta nu e tot. Ieri, cei doi artisti au mai sustinut un concert, in cadrul aceluiasi turneu, la Casa de Cultura din Botosani. Debut de turneu despre care aflam mai multe din reportajul Adina Dragomir.

You need Flash player 9 to play this

Satenii din Arborea entuziasmati de concertul lui Gabriel Croitoru

Turneul Vioara lui Enescu la sate, editia a II-a, a inceput astazi, la ora 14:00, in satul Arborea, din comuna George Enescu, locul in care s-a nascut compozitorul roman. Adina Dragomir i-a luat un scurt interviu violonistului Gabriel Croitoru, care canta pe aceeasi vioara pe care canta si Enescu pe acele meleaguri.

You need Flash player 9 to play this