COMUNICAT DE PRESA

Vioara lui George Enescu în centrul careului

Dupa ce au cântat în camine culturale friguroase, dupa ce au deschis sali în care nu mai intrase nimeni de luni de zile, dupa ce au calatorit prin sate rareori vizitate de artisti, violonistul Gabriel Croitoru, împreuna cu vioara care i-a apartinut lui George Enescu si pianistul Horia Mihail, împreuna cu o pianina electrica, au sustinut, pe 4 noiembrie, ultimul recital din Turneul Vioara lui George Enescu.

"Final apoteotic", cum îl descria Gabriel Croitoru, pentru ca al 6-lea si ultimul sat în care au cântat a fost Balaceanca, iar scena a fost sala salii de sport din localitate. Artistii au cântat din mijlocul careului, iar spectatorii - copiii de la scolile din comuna - i-au aplaudat din tribune.

"Asta da, final de turneu! Sigur ca acustica nu ne-a avantajat în niciun fel, însa copiilor cred ca le-a placut macar o parte din program. Daca la început se hârjoneau si era... asa... un zumzet în toata sala, de la jumatatea recitalului încolo, sunetul viorii i-a prins si, ati vazut, s-au linistit si au ascultat cu atentie. E mare lucru ca s-a întâmplat asa, înseamna ca ne-am atins scopul" a declarat Gabriel Croitoru în drum despre Bucuresti.
"Sala, e clar, nu are acustica de concert, însa vioara s-a auzit de exceptie. Asta înseamna ca nu exageram când ovationam vioara lui George Enescu si acest turneu, daca si într-o sala de sport am avut asa o calitate a sunetului" spunea la finalul recitalului sotia preotului din sat.

Turneul Vioara lui Enescu, organizat de Radio România Cultural si Accendo, anul acesta la editia a II-a, a avut loc în trei orase si sase localitati rurale din judetele Botosani, Suceava, Vaslui, Sibiu si Ilfov.
Pentru detalii despre turneu, va invitam sa consultati site-ul www.vioaraluienescu.ro

Organizatori : Radio România Cultural si Accendo
Coproducatori: Radio România Regional si TVR 2
Eveniment recomandat de : Radio România
Proiect cultural finantat de : Administratia Fondului Cultural National
Partener principal: Muzeul National “George Enescu”
Sponsori : VOLKSWAGEN, UniCredit Tiriac Bank
Parteneri : Orchestrele si Corurile Radio România, Fondul Român de Dezvoltare Sociala, Fundatia Radio România, Chez Marie, Nissa
Parteneri media : Radio România Actualitati, Radio România Muzical, SPECTACULAR, România libera, Academia Catavencu, Sapte Seri, Observator Cultural, Cocor, Cocor Media Channel, agentiadecarte.ro, Sales Express, Business Review, Tango, Ziare.com, Ziarul Metropolis
Parteneri culturali : Filarmonica de stat din Botosani, Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad - Pavilionul „Marcel Guguianu”