Comunicate de presă

COMUNICAT DE PRESA
Pe 1 noiembrie vioara lui George Enescu va fi la Sala Radio

Un turneu national fara precedent în România, o calatorie muzicala inedita ce i-a dus pe Gabriel Croitoru - violonistul care are privilegiul de a cânta pe vioara Guarneri del Gesu - care a fost si instrumentul lui George Enescu- si pe pianistul Horia Mihail, în sate din nordul, estul si sudul României, se încheie chiar de ziua radioului public, joi, 1 noiembrie, ora 19, la Sala Radio.

>> Citește


COMUNICAT DE PRESA
A început un turneu national fara precedent în România:

Vioara lui George Enescu la sate

Turneul Vioara lui George Enescu la sate, initiat de Radio România Cultural si Accendo a început cu succes pe 22 octombrie prin concerte sustinute în comuna George Enescu (satul Arborea) si Baluseni, doua localitati rurale din judetul Botosani.

>> Citește


Un turneu national fara precedent în România:
Vioara lui George Enescu la sate

„În cursul verii 1914, în atmosfera agitata, premergatoare începerii razboiului mondial, George Enescu a dat o serie de concerte în scopuri de binefacere.

Odata cu intrarea României în razboi, în august 1916, Enescu si-a continuat cu si mai mare energie activitatea, întâi la Bucuresti, apoi în Moldova.

A dat numeroase recitaluri, concerte si spectacole prin spitale, scoli, cazarmi.

Multi dintre ascultatori, întorcându-se acasa, de la aceste concerte îsi spuneau: Ce fericire sa ai un asemenea artist! Laudata fie vioara si bagheta lui! ”

(fragmente din cartea Povestea vietii lui George Enescu de George Zbârcea)

>> Citește