Presa / Audio

Satul 8 Turneul Vioara lui Enescu la Sate

Turneul Vioara lui Enescu la sate se apropie de final. Aseara, violonistul Gabriel Croitoru (va reamintim, canta pe celebra vioara Guarneri, care a fost a lui George Enescu) și pianistul Horia Mihail au ajuns ieri în satul Dor Mărunt din județul Călărasi. Ultimul din cele 8 în care au fost să ducă muzica clasică sătenilor.

Inca un proiect Radio Romania Cultural facut cu scopul de a deschide ochi, de a educa prin cultura, de a forma public. Daca ne-a iesit? Sa ascultam urmatorul reportaj realizat de Adina Dragomir

You need Flash player 9 to play this

La Caminul Cultural din satul Cosâmbești, județul Ialomița, a ajuns aseară vioara lui Enescu împreuna cu violonistul Gabriel Croitoru și pianistul Horia Mihail (și unul dintre pianele sale călătoare).

Turneul Vioara lui Enescu la sate, organizat de RRC și Ascociația Culturală Accendo, început săptămâna trecută, a trecut deja de jumătate. Aseară artiștii călători s-au oprit în al 6-lea sat din program. Cum a fost? La această întrebare are răspuns Adina Dragomir în următorul reportaj.

You need Flash player 9 to play this

Turneul „Vioara lui George Enescu la sate” , marca Radio Romania
Cultural a inceput din județul Botoșani

Turneul „Vioara lui George Enescu la sate” , marca Radio Romania Cultural a inceput din județul Botoșani, ieri, în comuna în care s-a născut Enescu și care astăzi îi poartă numele- Comuna George Enescu.

Intr-un spatiu recent reabilitat din satul Dumeni, la vremea amiezei, cand ceata nu s-a ridicat inca, acordurile viorii lui Gabriel Croitoru, rasunau parca din alt timp. Un reportaj de Daniela Vlad, colega noastra de la Radio Iasi

You need Flash player 9 to play this

Radio România Cultural, Oaza de Muzică, ora 14.10, 23.10.2012
Interviu cu Gabriel Croitoru și Horia Mihail,

S.G. Unde vă aflați acum Gabriel Croitoru ? Unde sunteți și ce faceți acolo?

G.C. Suntem în comuna George Enescu, locul unde s-a născut marele maestru și tocmai am avut un concerț să spunem, inaugural al concertului pe care îl întreprindem prin diverse localități.

You need Flash player 9 to play this

Un turneu național fără precedent în România: Vioara lui George Enescu la sate

O noua poveste marca Radio Romania Cultural si Asociatia Culturala Accendo incepe astazi. Se numeste Vioara lui Enescu la sate, ii are ca protagonisti pe pianistul Horia Mihail si pe violonistul Gabriel Croitoru si are loc in cateva sate din Romania. Iar Adina Dragomir va face acum rezumatul

You need Flash player 9 to play this